Szakmai gyakorlat

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában működő Afrika Kutatóintézet gyakornoki programot hozott létre, melynek keretében a felvételt nyert gyakornokok részt vehetnek a kutatóhely tudományos kutatásaiban, bekapcsolódhatnak a kutatóközpont által lebonyolított konferenciák, illetve egyéb események szervezésébe, továbbá lehetőségük nyílik az aktuális pályázatokban, projektekben való részvételre.

The Visegrad Countries and Africa: history and contemporaneity

2022. április 27-én az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának Afrika Kutatóintézete a dél-afrikai Stellenbosch Egyetemmel és a lengyel Jagelló Egyetemmel közösen online konferenciát tart "The Visegrad countries and Africa: history and contemporaneity” címmel, amelyre várjuk az érdeklődőket. A részletes program és a meghívó a csatolt pdfekben érhető el.

A nigériai First Technical University és az Afrika Kutatóintézet együttműködése

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában működő Afrika Kutatóintézet és a nigériai Ibadanban található First Technical University együttműködésének alapja a közös kutatási és fejlesztési területek azonosítása; posztgraduális hallgatók közös kutatása és témavezetése; infrastruktúra, kísérleti erőforrások és kutatási anyagok megosztása, kiegészítő/közös kinevezések; a hallgatók és az alkalmazottak promóciója és cseréje rövid távú tudományos jellegű feladatokhoz; közös konferenciákon, workshopokon és szemináriumokon való részvétel és szervezés; a fe

Együttműködés az Afrika Kutatóintézet és a Jagellói Egyetem Afrikai Tanulmányok Központja között

A krakkói Jagelló Egyetem Afrikai Tanulmányok Központja és az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Iskolájának Afrika Kutató Intézete együttműködést alakítottak ki a baráti, kulturális és oktatási kapcsolatok előmozdítása, valamint a két intézmény közötti eszme- és információcsere ösztönzése érdekében.

'Counter-Terrorism, Technology and Development in Africa" nemzetközi konferencia

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola Afrika Kutató Intézete és a dél-afrikai Stellenbosch Egyetem Katonai Tanulmányok Központja (SU CEMIS) 2021. szeptember 22-én online tudományos konferenciát rendezett “Counter-Terrorism, Technology and Development in Africa” címmel.

Journal of Central and Eastern European African Studies

Megjelent az Afrika Kutatóintézet folyóiratának első kötete, mely az alábbi linken érthető el:

Vol. 1 No. 1-2 (2021) | Journal of Central and Eastern European African Studies (uni-obuda.hu)

Nemzetközi konferenciát szervez az Óbudai Egyetem és a University of Stellenbosch

A Centre for Military Studies (CEMIS), Stellenbosch University (Dél-Afrika) és az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Iskolájának Afrika Kutató Intézete közös konferenciát szervez 2021 szeptemberében.

A konferencia angol nyelven kerül megtartásra.

Fókuszban: Afrika

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának égisze alatt működő Afrika Kutatóintézet, valamint a Fokvárostól mintegy 110 kilométerre északra, Saldanha városkában található US Katonai Tanulmányok Központja (Centre for Military Studies, CEMIS) közötti együttműködés főbb irányai többek között a közös kutatások és szemináriumok beindítása, a tudományos konferenciák együttes szervezése, valamint

ICCECIP 2020

Kutatóink 2020. november 17-én szekcióvezetőként és előadással is részt vettek a második International Conference on Central European Critical Infrastructure Protection (ICCECIP) című nemzetközi konferencián.

http://bgk.uni-obuda.hu/iccecip/2020/conference-program

ISCS 2020

Kutatóink 2020. november 05-06-án szervezőként és előadóként is részt vettek az  „International Scientific Conference Strategies XXI, The complex and dynamic nature of the security environment” nemzetközi konferencián.

https://www.strategii21.ro/index.php/en/

Oldalak

Feliratkozás Afrika Kutatóintézet RSS csatornájára