Elérhető a hivatalos programterv – „Counter-Terrorism, Technology and Development in Africa” nemzetközi konferencia (CTD2023)

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola Afrika Kutató Intézete és a dél-afrikai Stellenbosch Egyetem Katonai Tanulmányok Központja (SU CEMIS) 2023. szeptember 20-án online tudományos konferenciát rendez “Counter-Terrorism, Technology and Development in Africa (CTD2023)” címmel. A szimpózium négy szekciójában az előadók a humán biztonság, a szocioökonómia, a technológiai fejlődés és a kiberbiztonság, valamint vezetési és vállalatirányítási terület aktuális kérdéseit vizsgálják közel ötven előadás keretében. A konferencián elhangzott előadások írásos változatai az Afrika Kutatóintézet által jegyzett Journal of Central and Eastern European African Studies negyedévente megjelenő tudományos folyóirat következő számaiban kapnak majd helyet.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és a Stellenbosch Egyetem Katonai Tanulmányok Központja között 2021 áprilisa óta fennálló együttműködés egyik programja az évente megrendezésre kerülő konferencia.

Az érdeklődők az alábbi szekciókban hallgathatnak előadásokat, melyre vonatkozóan a hivatalos programterv elérhető a csatolt fájlban:

  • 1. panel: Humánbiztonsági perspektíva
  • 2. panel: Társadalmi-gazdasági fejlődés
  • 3. panel: Technológia és kiberbiztonság
  • 4. panel: Vezetés és vállalatirányítás

#ctd_africa23 #OU_ARI