Az Óbudai Egyetem Afrika Kutatóintézetének részvételével megkezdte működését a HU-MAN (Hungarian Multisectoral Africa Network)

Az „Együtt a magyar-afrikai nemzetközi fejlesztésért: Hálózatépítés, platformteremtés és szemléletformálás” névvel indított projekt megvalósítása 2023 novemberében kezdődött. Ennek keretében civil, döntéshozói, gazdasági és egyéb nemzetközi fejlesztésben érdekelt szereplők bevonásával csakugyan megkezdte működését a HU-MAN (Hungarian Multisectoral Africa Network) hálózat is a multiszektoriális párbeszéd és hatékony nemzetközi fejlesztési stratégiák kidolgozásának elősegítése céljából.

2024. február 13-án sor került az első találkozóra, melyen 16 szervezet képviseltette magát. Az Afrika Kutatóintézetet Prof. Dr. Besenyő János képviselte az Óbudai Egyetem nevében.  

A HU-MAN tagok 2024-re további találkozókat helyeztek kilátásba az együttműködés megerősítése és a célkitűzések konkretizálása érdekében, az eredményekről pedig a 2024.október 14-20. között megrendezésre kerülő ‘Magyar-Afrika Hét 2’ Nemzetközi Fejlesztésre és Oktatásra fókuszáló témanapján kerül sor. 

A programsorozat az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. 

További részletek és a résztvevők listája elérhető az Afrikáért Alapítvány honlapján, az alábbi linkre kattintva:

https://afrikaert.hu/elindult-a-hu-man/